Cimitirul Vesel de la Sapanta

NOU - MARAMURES - Senior Voyage

COD: CT

149 

Program Senior Voyage "Maramures - Tara de poveste"   
 
Sighisoara – Saoanta – Cimitirul Vesel – Sighetul Marmatiei – Manastirea Barsanaa

Hotel Secret Garden 4* - www.secret-garden.ro
Localizare: “Secret Garden” este un complex hotelier modern de 4 stele din mediul rural romanesc, inaugurat in vara anului 2007. Fiind situat intr-un cadru mirific, la hotarele Maramuresului istoric si la doar 17 km de Baia-Mare pe drumul national Baia Sprie - Cavnic, complexul impresioneaza atat prin varietatea serviciilor pe care le ofera, cat si prin locatia sa inedita.
Facilitati camere: Toate camerele sunt de 4 stele si sunt dotate cu: mobilier deosebit, minibar, televizor color, televiziune prin satelit, telefon, cabina de dus, uscator de par, telefon in baie, halat de baie, slapi (papuci de baie).
Facilitati hotel: Hotelul dispune de restaurant cu terasa cu o capacitate de 150 de locuri, piscine interioara/exterioare cu apa incalzita, sauna, sala de fitness, teren de sport multifunctional (fotbal, tenis, baschet) cu instalatie de nocturna, crama etc.
BONUS! Posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD beneficiaza de SPA gratuit

Tarif: 149 EUR/pers in DBL

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2-4*
 • 4 nopti de cazare la hotel 4* in Danesti
 • Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

Tariful nu include:

 • TAsigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno - nu sunt obligatorii insa agentia va recomanda sa le incheiati.
 • Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.

Bonus:

 • BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD: Bilet de intrare la Salina Turda
 • Posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD beneficiaza de SPA gratuit

Avans la Inscriere: Minim 50%
Plecare din: Bucuresti
Durata: 4 nopti

Reduceri si suplimente:

 • Supliment SGL 40 euro
 • Reducere a 3-a persoana 10 euro
 • Copil 0-2.99 ani gratuit
 • Copil 3-11.99 ani lateste doar transportul 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

Date de plecare:

 • 02, 09, 16, 24, 30 Septembrie;
 • 21 Octombrie 2013;
 • 11, 18 Martie 2014;
 • 01, 14 Aprilie 2014;
 • 06, 20 Mai 2014;
 • 10, 24 Iunie 2014.

Observatii:
* Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitarii tuturor obiectivelor incluse in program.
* Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse in pretul pachetului
* Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 35 persoane.
* Hotelul mentionat in acest program poate fi modificat, oferindu-se alternativa similara.
* Ocuparea locurilor in autocar se face in functie de data inscrierii.


Programul excursiei:

 1. Ziua 1: Bucuresti – Danesti
  Vom pleca in cursul diminetii spre localitatea Danesti (in apropiere de Baia Mare)  pe traseul Bucuresti – Brasov – Sighisoara, unde vom avea timp liber pentru vizitarea Cetatii lui Dracula. Sighisoara este considerata si astazi ca fiind cea mai frumoasa cetate din Europa. Aceasta s-a pastrat in mare parte intacta, numarandu-se printre putinele asezari de acest fel, unde casele medievale sunt locuite si astazi. Dintre cele 9 turnuri ale cetatii cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas, functia sa initiala era de poarta principala a cetatii, pe langa aceasta aici a functionat secole la rand primaria sau magistratul orasului. Continuam drumul prin Targu Mures – Gherla – Dej –Danesti.
 2. Ziua 2: Ocna Sugatag si Manastirea Barsana
  Pornim dimineata spre Ocna Sugatag. Localitatea a fost atestata documentar in anul 1355, insa cercetari arheologice si geologice atesta ca inca din antichitate, principala ocupatie a oamenilor a fost exploatarea sarii. Datorita izvoarelor minerale clorosodice si lacului sarat localitatea Ocna Sugatag este si statiune balneara.Vizitam salina dupa care ne indreptam spre principala atractie a Maramuresului, Manastirea Barsana. Oaza de liniste sufleteasca, care parca vecheaza asupra localitatii cu acelasi nume, Manastirea este un loc unde rugaciunea se uneste cu munca artistica, ziditoare de lumina construita din piatra si lemn, - este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean la rascruce de milenii, o speranta pentru un viitor binecuvantat, un loc sfant unde natura se uneste cu Biserica.
 3. Ziua 3: Memorialul Sighet si Cimitirul Vesel
  Plecam dimineata spre Sighetul Marmatiei, oras in care se afla inchisoarea, astazi cunoscuta drept Memorialul Sighet, care este un memorial mondial, un monument dedicat luptei contra comunismului. Este un monument unic care elogiaza  lupta impotriva puterii, impotriva uitarii, lupta victimelor  impotriva opresorilor. Nu exista nimic in lume care sa ii semene. Continuam prin vizitarea Cimitirului Vesel din Sapanta. Legenda spune ca atitudinea vesela in fata mortii este un obicei al Dacilor care credeau in viata vesnica, iar moartea pentru ei era doar trecerea spre o alta lume. Cimitirul este creatia artistului popular Stan Ion Patras, sculptor, pictor si poet in acelasi timp. Creativitatea lui Patras a scos la iveala aceasta monumentala si renumita opera de arta. Mai bine de 50 de ani artistul a creat sute de cruci din lemn inscriptate in stilul sau caracteristic. La intoarcere, trecem prin Certeze, satul de vacanta cu vile de lux.
 4. Ziua 4: Mocanita de pe Valea Vaserului
  Punctul de acces spre valea Vaser este orasul Viseu de Sus, care este si punctul de pornire pentru Mocanita, un tren cu aburi, ingust, al carui singur scop este de a merge spre vale. Calea ferata merge de-a lungul raului Vaser si este una dintre ultimele sine de cai ferate pentru locomotivele cu aburi, care inca mai este activa, din Europa, fiind si singura din Romania care inca mai este folosita pentru a cobori bustenii de pe munti. (costul plimbarii nu este inclus in pret).
 5. Ziua 5: Salina Turda -  Bucuresti
  Pornim spre Bucuresti, dar nu inainte de a vizita Salina Turda, faimoasa pentru  nenumaratele posibilitati de agrement. Continuam cu Alba-Iulia (individual se poate vizita Cetatea Alba) – Sibiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti.
  Intrarea in Salina Turda este inclusa numai pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.
Niciunul

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Pentru REZERVARI si informatii suplimentare:
Telefon si Email contact

 
În curs de procesare...